UGANDA 70% Cacao 100% Lásky

135 Kč 120,54 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
6.5.2024
Možnosti doručení

Single origin čokoláda Uganda vás vezme na nezapomenutelnou výpravu do srdce divoké džungle. Vaše pohárky zalije chutí zralých banánů, fíků a osvěžujících citrusů, které v závěru vystřídají jemné tóny oříšků a karamelu. 

Uganda získala v roce 2022 bronzovou medaili na prestižní mezinárodní soutěži International Chocolate Awards.

 JEMNĚ PRAŽENO, MLETO ŽULOVÝMI KAMENY, TEMPEROVÁNO, S LÁSKOU BALENO.

Detailní informace

Bean to bar
Bean to bar
Naši čokoládu vyrábíme přímo z kakaových kakaových bobů až po finální tabulku.
Bez aditiv
Bez aditiv
Do našich výrobků nepřidáváme sójový lecitin, aromata ani konzervační látky.
Bez palmového oleje
Bez palmového oleje
Palmový olej u nás nenajdete. Používáme pouze kakaové máslo.
Česká výroba
Česká výroba
Kompletní výroba probíhá v naší dílně ve Velké Bíteši a v Brně.

Detailní popis produktu

Co znamená single origin čokoláda?

Banány, fíky, citrusy, karamelové bonbony

Jedinečnou a neopakovatelnou chuť single origin čokolád zaručují kakaové boby, které pochází z jediného regionu nebo farmy. Každá single origin tabulka tak odráží unikátní charakter místa původu bobů daný nejen geografickou polohou, ale také složením půdy, intenzitou slunečních paprsků nebo rozmanitostí okolní vegetace. Abychom nechali co nejvíce vyniknout přirozené tóny jednotlivých kakaových bobů, přidáváme k nim pouze jednu další surovinu - sušenou třtinovou šťávu, neboli panelu. 

Deštný les Semuliki leží v regionu Bundibugyo na západě Ugandy obklopený divokým pohořím Ruwenzori. Je součástí jednoho z nejstarších a nejméně narušených ekosystémů v celé Africe a vyniká svou jedinečnou biodiverzitou. Díky bohaté vulkanické půdě, rozmanitosti flóry a teplému vlhkému prostředí v něm panují vynikající podmínky pro pěstování kakaa. 

1BF9090E-6772-47DD-A8D5-E75FB2D5ECDE

Uganda - Semuliki forest / Lattitude

Kakaovníky pěstuje na úpatí pohoří v nadmořské výšce 800 m.n.m. zhruba 1000 drobných certifikovaných farmářů, z nichž 52 % tvoří ženy. Organické kakaové boby od nich vykupuje a následně centrálně zpracovává společnost Lattitude. Ta vznikla v roce 2016 s posláním zprostředkovat světu unikátní chuť ugandského kakaa a zároveň zlepšit život tisíců tamních domácností. V regionu Bundibugyo vytvořila 6 organizovaných sběrných míst, na kterých od farmářů za prémiovou cenu nakupuje čerstvé kakao, tzv. bábu. Lattitude poskytuje v rámci svého programu také pojištění, finanční podporu a školení v různých oblastech od ekologického zemědělství až po finanční gramotnost.

Zralé lusky otevírají farmáři už na svých polích. Ty nejlepší kakaové boby z nich se ještě ten samý den dopravují přes sběrná místa do fermentačního centra ve vesnici Bumate. Fermentace probíhá ve speciálních boxech z místního eukalyptu po dobu pěti až šesti dní a boby se poté šest až sedm dní suší na slunci. Lattitude v současnosti produkuje jedny z nejkvalitnějších bobů na světě a vyrábí z nich také své vlastní čokolády. Pyšní se certifikací B Comporation, což značí nejvyšší standardy sociální a environmentální udržitelnosti. I díky činnosti společnosti Lattitude se daří zachovávat jedinečný ekosystém deštného lesa Semuliki pro budoucí generace. 

 

DSC05463 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tabulková čokoláda
Ingredience: Bez přísad, Single origin
Obsah kakaa: 66-75 %
Váha: 45 g
Obsah kakaového podílu: 70 %
Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva
EAN kód: 8594184560884
Certifikace: CZ-BIO-003

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: